Suzann Pettersen

Suzann Pettersen er for tiden Norges beste kvinnelige golfspiller. Hun blir ofte kalt Tutta, og har vært helt oppe på andreplass på verdensrankingen for kvinner. Hun har vunnet fem turneringer i kvinnenes Europatour og fjorten turneringer i LPGA-touren.

Hun vant LPGA Championships i 2007 og Evian Championship i 2013. Hun har også deltatt i Solheim Cup sju ganger, og vunnet 14 av sine 29 matcher i denne turneringen. Hun har også vunnet prisen Årets kvinnelige utøver under Idrettsgallaen både i 2008, 2010 og 2014. I tillegg har hun mottatt Porsgrunds Porselænsfabriks Ærespris.

Også sesongen 2015 spiller hun på LPGA-touren, og hun skal delta i mange store turneringer gjennom sesongen, blant annet U.S. Women’s Open i juli. Der kommer hun antakelig til å være en av oddsfavorittene hos bettingsider. Suzann Pettersen vant ingen LPGA-seiere i 2014, og startet ganske dårlig i 2015, men hun kom på sjuendeplass under LPGA-turneringen i Thailand i slutten av februar. Det kan tyde på at formen er på vei. For tiden spiller hun en LPGA-turnering i Singapore, der hun også ligger på en god plassering.

I 2014 fikk Suzann Pettersen en ny trener. Butch Harmon har tidligere trent blant annet Tiger Woods, så kanskje han kan hjelpe Suzann Pettersen til å bli enda bedre. Etter mange ryggproblemer i 2014, har hun endelig kommet i form igjen, og trener mer enn på lenge. Suzann Pettersen har gitt norsk golf et oppsving, for når norske utøvere gjør det bra internasjonalt, øker også interessen for idrett hjemme i Norge. Man kan følge Suzann Pettersen på nettet, og man kan holde seg oppdatert om LPGA-turneringen på nettsiden til LPGA. Der finner man nyheter og en kalender over kommende turneringer denne sesongen. Kanskje Suzann kan sikre seg en seier i en eller flere turneringer i 2015. Det ville glede mange.