Store golfspillere 2015

Golfsporten er populær i mange land, og spillere fra store deler av verden deltar i de viktige turneringene. Tre av de store profilene er Tiger Woods, Suzann «Tutta» Pettersen og Rory McIlroy.

Tiger Woods har vært en av de beste spillerne i verden gjennom tidene, og har blant annet tatt 14 majortitler. Han er en av fem som har vunnet alle de store majorturneringene, og en av bare to spillere som har vunnet alle disse turneringene mer enn én gang. Han er en av de best betalte idrettsutøverne i verden. Woods begynte med golf i veldig ung alder, og hadde et naturtalent for sporten.

Rory McIlroy er fra Nord-Irland, og spiller både på Europatouren (ET) og i PGA. Han har vunnet ni PGA-turneringer, og ti turneringer på Europatouren. Han har seire fra fire majorturneringer, og i 2012 gikk han opp til førsteplass på verdensrankingen. Både han og Tutta blir helt sikkert å finne i EM i år. Tutta, Rory og Tiger blir nok også å finne på rankingen til WC, med gode odds på bettingsider som Nordicbet, da alle tre er store talenter i golfverdenen. Gode odds får de beste spillerne basert på tidligere resultater.

Norske Suzann Pettersen, Tutta, er den beste golfspilleren vår på kvinnesiden. Hun har ligget på andreplass på verdensrankingen, og vunnet sju seiere i Ladies European Tour og 14 seiere i LPGA-touren. Suzann Pettersen begynte som Tiger også å spille golf som liten. Hun var bare seks år da hun lærte spillet og viste sitt talent for golf. Hun vant både NM og junior-NM flere ganger. I 2001 ble hun profesjonell spiller, og samme år vant hun sin første seier i LET. I 2002 klarte hun å kvalifisere seg til Solheim Cup og LPGA for sesongen 2004. I tillegg til individuelle seiere, har hun deltatt sju ganger i Solheim Cup. Hun er for tiden Norges beste og mest profilerte golfspiller.