Norges Golfforbund

Norges Golfforbund er det tredje største særforbundet innen norsk idrett. Forbundet ble stiftet i 1948, under navnet Norsk Golfforbund. De første medlemmene i forbundet var Oslo Golfklubb, Høsbjør Golfklubb, Bergen Golfklubb og Borregaard Golfklubb.

I dag finnes det rundt 190 golfklubber i Norge, og klubbene som er tilknyttet Norges Golfklubb har mer enn 125 000 medlemmer til sammen. Norgescupen arrangeres i Drøbak, og man kan lese mer om «Drøbak Golfklubb» i et av våre andre innlegg.

Golfforbundets mål er å fremme golfidretten, og legge forholdene til rette for talentutvikling og for hobbyspillere. Norges Golfforbund utgir medlemsbladet Norsk Golf. På nettsidene til Golfforbundet finner man informasjon om forbundet, og en oversikt over klubbene i Norge. Man kan også lese om turneringer, både for juniorer, amatører og profesjonelle spillere. Norge har flere golfspillere som har hevdet seg internasjonalt, blant annet Henrik Bjørnstad, Vibeke Stenrud og Suzann Pettersen.

Golfforbundets Golfting avholdes hvert andre år. Der kan både klubbene og styret stemme over ulike forslag som legges frem. Golfforbundet har et eget satsingsprogram for unge spillere fra 13 år, og målet er å få flere norske spillere opp i verdenstoppen, slik at Norge kan ta medaljer i VM og ha med golfspillere til OL. Golf er også en hobbyidrett og en breddeidrett som passer for de fleste, og på nettsiden til Golfforbundet kan man lese mer om spillet, og om nybegynnerkursene i golf. Når man melder seg inn i en klubb som er medlem av Norges Golfforbund, kan man delta i turneringer som blir arrangert av forbundet. Forbundet legger vekt på at golf skal være et bredt aktivitetstilbud til alle.