Det perfekte golfantrekket

Umiddelbart er det nærliggende å tenke at et vellykket slag golf handler om å ha perfekt tilpassede køller – og selvsagt en god porsjon ferdigheter og flaks. Men om du har vært på golfbanen en gang eller to, vet du at både opplevelsen og prestasjonene også avhenger av at bekledningen stemmer. Nei, det betyr ikke at du skal løpe av gårde og investere i skreddersydde piquetskjorter og dyre capser. Derimot må du sørge for å være funksjonelt kledd.

Først og fremst er det viktig at du har klær som er komfortable, uten at det går på bekostning av kontrollen over kølla: Ermene må ikke skli ned over hendene når du fester grepet, og buksa må ikke komme i veien for slaget ditt. Spiller du i sommertemperaturer er en shorts perfekt, men når det er langbuksevær, må ikke buksebena være for vide. Ellers må antrekket tilpasses årstid og temperatur. Har du passende bukser, t-skjorter, en vattert jakke, en skalljakke og et isolerende mellomlag, som en genser, har du det som trengs gjennom en sesong. Suppler med caps eller solbriller på skyfrie dager, og ikke vent til det er minusgrader før du finner frem hanskene.

I de strigla og preparerte omgivelsene på golfbanen kan det være lett å glemme at golf faktisk er en utendørssport, og en aktivitet som innebærer en hel del bevegelse. Først og fremst betyr det at du må ha sko som du kan gå og stå i lenge. Om du skal investere i én ting, bør det derfor være skoene du setter av litt ekstra til, og det skader ikke om du kjøper et par som er vanntette: Når været først slår om, kan det hende du må gå et langt stykke for å komme i hus, og da er både vanntette sko og regntøy fint å ha innen rekkevidde, slik at golfdagen ender like frydefullt som den forløp.

Golf i kulde og hardt vær

Litt dårligere vær stopper ikke en god golfspiller. Folk spiller fortsatt golf i indre Troms og langt ute i Lofoten, så litt sterkere vind og lavere temperaturer skal ikke være noen hindring for deg som er ute etter noen spennende runder på gressplenen. Det eneste du er nødt til å tenke på er å kle deg riktig. Selv i en sport som golf er det viktig å beskytte ledd og muskler fra vær og vind for å få den beste ytelsen på banen.

Hender er et viktig verktøy når du spiller golf. Gode hansker med godt feste og beskyttelse mot vind er derfor viktig å ha med seg på banen. Videre er en tykk genser med god mobilitet i skuldre viktig for å beskytte overkroppen. Vi har ikke lyst til å skjelve på overkroppen når vi gjennomfører vårt neste hole-in-one-slag. I høstværet er det kanskje også lurt å bytte bort golfcapsen med en lue.